Συχνές ερωτήσεις για τα οδοντικά εμφυτεύματα

Στη σκέψη των περισσοτέρων τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν ένα επίτευγμα της σύγχρονης ιατρικής. Ωστόσο, η αντικατάσταση των χαμένων δοντιών με «φυτευτά» αποτελούσε διαχρονικό όνειρο όλων των οδοντιάτρων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι, οι Μάγιας κ.α. «φύτευαν» στο κόκαλο των γνάθων ψεύτικα δόντια από ελεφαντόδοντο, κόκαλα ή κέρατα ζώων.

Επανορθωτική πλαστική χειρουργική

ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ:

Μεγάλο τμήμα της ειδικότητας αποτελούν νοσήματα ή καταστάσεις που απαιτούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση και παρέμβαση την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Η πλαστική χειρουργική αντιμετωπίζει όλες τις ηλικιακές ομάδες με ακρίβεια και σχολαστικότητα ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Αισθητική πλαστική χειρουργική

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ:

Διακρίνεται σε επεμβατική και μη επεμβατική.

Α)EΠΕΜΒΑΤΙΚΗ:

   1. Το Πρόσωπο:

       Το πρόσωπό σας είναι το μόνιμο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σας και των ανθρώπων που συναναστρέφεστε καθημερινά. Μην περιμένετε την απάντηση του καθρέπτη σας ή την «κατάλληλη» στιγμή , για να διορθώσετε ή να βελτιώσετε ό,τι πάντα ποθούσατε. 

Mommy Makeover

Το γυναικείο σώμα υποβάλλεται σε μεγάλες αλλαγές κατά το πέρασμα του χρόνου , με την εγκυμοσύνη και τις αυξομειώσεις του σωματικού βάρους.

Το πρόσωπο , οι μαστοί, λόγω του θηλασμού και η κοιλιά μαζί με το κοιλιακό τοίχωμα επηρεάζονται με μεταβολές που αλλάζουν τη σωματοδομή της γυναίκας και είναι δύσκολο να ανατραπούν.

Σπίλοι

Εξετάστε τους σπίλους σας – Προστατέψτε το σώμα σας

Οι   Σπίλοι  («ελιές»)  του σώματος μας , ανεξαρτήτως αριθμού , φύλου ή ηλικίας  , καλό είναι να εξετάζονται και να καταγράφονται από ειδικό ιατρό , ούτως ώστε να σημειώνεται  εγκαίρως οποιαδήποτε κακοήθης εξαλλαγή ή  να αφαιρούνται  χειρουργικά , για να αποφεύγεται ο κίνδυνος ανάπτυξης μελανώματος.

Subcategories

  • All
  • Blog

Συχνές ερωτήσεις για τα οδοντικά εμφυτεύματα

Στη σκέψη των περισσοτέρων τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν ένα επίτευγμα της σύγχρονης ιατρικής. Ωστόσο, η αντικατάσταση των χαμένων δοντιών με «φυτευτά» αποτελούσε διαχρονικό όνειρο όλων των οδοντιάτρων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι, οι Μάγιας κ.α. «φύτευαν» στο κόκαλο των γνάθων ψεύτικα δόντια από ελεφαντόδοντο, κόκαλα ή κέρατα ζώων.

Η οδοντιατρική εμφυτευματολογία ωστόσο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 δεν είχε να επιδείξει τίποτε το αξιόλογο, μιας και διάφοροι οδοντίατροι, συχνά χωρίς χειρουργική εκπαίδευση, «φύτευαν» στις γνάθους διάφορα μέταλλα ή κράματα, προσωπικές πατέντες του καθενός, που συχνά οδηγούσαν σε σοβαρές μολύνσεις. Στην περίοδο αυτή οφείλεται η διατηρούμενη έως σήμερα σε πολλές περιπτώσεις άποψη της κοινής γνώμης ότι η θεραπεία με οδοντικά εμφυτεύματα αποτελεί μια επίπονη και επικίνδυνη ίσως διαδικασία. Από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 και μετά, κατά την οποία ανακαλύφθηκε η μοναδική ιδιότητα του τιτανίου να «δένει» με το κόκαλο (οστεοενσωμάτωση) τέθηκαν οι βάσεις της σύγχρονης και επιστημονικά τεκμηριωμένης οδοντιατρικής εμφυτευματολογίας. Σήμερα πλέον η θεραπεία με οδοντικά εμφυτεύματα αποτελεί μια ανώδυνη, αξιόπιστη και με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας θεραπεία που δίνει λύσεις σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο που έχουν χάσει τα δόντια τους.  

1. Ποια η διαδικασία αποκατάστασης χαμένων δοντιών με εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν ειδικά κατασκευασμένες βίδες από τιτάνιο που τοποθετούνται στο κόκαλο των γνάθων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στηρίξουν προσθετικές αποκαταστάσεις (μεμονωμένες θήκες, γέφυρες δοντιών ή οδοντοστοιχίες). Η πρώτη φάση της θεραπείας περιλαμβάνει την τοποθέτησή τους στο κόκαλο των γνάθων. Η φάση αυτή είναι μια μικρή χειρουργική επέμβαση η οποία γίνεται στο χώρο του οδοντιατρείου με τοπική αναισθησία, και συνήθως ολοκληρώνεται σε μία φορά και δεν διαρκεί περισσότερο από μία με μιάμιση ώρα αναλόγως την περίπτωση. Στη συνέχεια ασθενής και ιατρός αναμένουν 3-4 μήνες ώστε τα εμφυτεύματα να «δέσουν» με το κόκαλο. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών υπάρχει συνήθως η δυνατότητα ο ασθενής να φορά μια προσωρινή αποκατάσταση ώστε να εξυπηρετηθεί η αισθητική, η διατροφή και η ομιλία του. Σε τρίτη φάση τα εμφυτεύματα αποκαλύπτονται και ξεκινά η διαδικασία της κατασκευής της προσθετικής αποκατάστασης (λήψη αποτυπωμάτων, κατασκευή δοντιών στον οδοντοτεχνίτη κτλ) η οποία διαρκεί συνήθως ένα περίπου μήνα.

2. Ποια τα πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων;

Τα πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων έναντι των υπολοίπων κλασσικών μεθόδων (γέφυρες, οδοντοστοιχίες κτλ) εντοπίζονται σε τρεις κύριες περιπτώσεις:

α) Σε περίπτωση που έχουν χαθεί ένα ή περισσότερα κατά σειρά δόντια η κλασσική μέθοδος αντικατάστασής τους με μια γέφυρα απαιτεί τον εκτροχισμό των δύο διπλανών δοντιών για να χρησιμοποιηθούν σαν στηρίγματα. Ο εκτροχισμός αυτός αναμφισβήτητα θέτει σε αυτά τα δόντια μια «ημερομηνία λήξης», δηλαδή αυξάνει την πιθανότητα να τερηδονιστούν ή να φθαρούν μετά από μερικά χρόνια, με αποτέλεσμα την πιθανή απώλειά τους και συνεπώς όλης της γέφυρας. Αντιθέτως η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων αφήνει ανέπαφα τα διπλανά δόντια, δίνοντας έτσι σε αυτά την ευκαιρία για μακροβιότερη επιβίωση μέσα στο στόμα και χωρίς να εξαρτάται από αυτά η επιβίωση της προσθετικής αποκατάστασης των ήδη χαμένων δοντιών.

β) Σε περίπτωση που έχουν χαθεί αρκετά δόντια συμπεριλαμβανομένων των ακραίων δοντιών (τα πιο οπίσθια δόντια του στόματος)  που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στήριγμα γέφυρας, η κλασσική μέθοδος αποκατάστασης είναι η τοποθέτηση μερικής οδοντοστοιχίας (γνωστή ως μασελάκι ή βιτάλιουμ). Η τοποθέτηση μερικής οδοντοστοιχίας αποτελεί συχνά μια δυσάρεστη αναγκαιότητα για τους περισσότερους ανθρώπους (ιδιαίτερα τους νεότερους) διότι αποτελεί μια κινητή αποκατάσταση που πρέπει να βγαίνει από το στόμα να καθαρίζεται και να επανατοποθετείται επί καθημερινής βάσης. Η κατασκευή ακίνητων γεφυρών που στηρίζονται σε εμφυτεύματα μπορεί να δώσει τη λύση στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις.

γ) Σε περίπτωση που έχουν χαθεί όλα τα δόντια μιας γνάθου ή και όλου του στόματος η κλασσική μέθοδος αποκατάστασης  είναι η τοποθέτηση ολικής οδοντοστοιχίας (γνωστή ως μασέλα). Οι ολικές οδοντοστοιχίες επειδή στηρίζονται «βεντουζάροντας» στα ούλα που έχουν μείνει μετά τις εξαγωγές των δοντιών συχνά εμφανίζουν προβλήματα συγκράτησης μέσα στο στόμα. Υπάρχουν περιπτώσεις που η απορρόφηση του οστού και των ούλων που τις στηρίζουν είναι τόσο μεγάλη που κάνει την σταθερότητα και την παραμονή τους στο στόμα αδύνατη. Οι περιπτώσεις αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς με την τοποθέτηση 2 έως 4 εμφυτευμάτων τα οποία διαθέτουν ειδικά «κουμπώματα» με την οδοντοστοιχία και τη συγκρατούν σταθερά στη θέση της. Ενώ, εάν τοποθετηθούν 6-8 εμφυτεύματα σε μια γνάθο μπορεί να κατασκευαστεί ακίνητη γέφυρα που αντικαθιστά όλα τα χαμένα δόντια.

3. Ποια είναι τα ποσοστά επιτυχίας και μακροπρόθεσμης επιβίωσής τους;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι δυνατό να αποτύχουν, δηλαδή να χαθούν από το στόμα σε δύο φάσεις. Σε πρώτη φάση είναι δυνατό μετά την τοποθέτησή τους και την αναμονή των 3-4 μηνών να μην «δέσουν» με το κόκαλο. Η αποτυχία αυτή συμβαίνει στο λιγότερο από το 3% των περιπτώσεων. Ωστόσο, σε περίπτωση που χαθεί ένα από τα εμφυτεύματα που τοποθετήθηκαν αρχικά, υπάρχει συχνά η δυνατότητα αντικατάστασής του ώστε να επιτευχθεί το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε δεύτερη φάση τα εμφυτεύματα είναι δυνατό να χαθούν μακροπρόθεσμα μετά την τοποθέτηση της προσθετικής αποκατάστασης. Με την πάροδο των ετών τα εμφυτεύματα χάνουν σταδιακά το γύρω κόκαλο που τα στηρίζει, με παρόμοιο τρόπο με αυτόν των φυσικών δοντιών (περιεμφυτευματίτιδα). Η σταδιακή αυτή απορρόφηση του οστού μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια κάποιου εμφυτεύματος μετά από χρόνια. Αναμφισβήτητα όμως η καλή στοματική υγιεινή (βούρτσισμα, τακτικός καθαρισμός και έλεγχος) οδηγεί σε επιμήκυνση του χρόνου παραμονής των εμφυτευμάτων στο στόμα.

4. Μπορούν όλοι να δεχτούν οδοντικά εμφυτεύματα;

Επιστημονικά δεν υπάρχει έως σήμερα απόλυτη αντένδειξη στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Φαίνεται ότι κάποιοι συστηματικοί παράγοντες όπως το κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η οστεοπόρωση κ.α. είναι δυνατό να αυξήσουν την πιθανότητα είτε τα εμφυτεύματα να μη «δέσουν» με το κόκαλο σε πρώτη φάση είτε μετά την τοποθέτηση της αποκατάστασης να χαθούν σε συντομότερο χρονικό διάστημα σύνηθες προσδόκιμο επιβίωσής τους.  Οι παράγοντες αυτοί πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη και να συζητούνται μεταξύ ιατρού και ασθενούς οι οποίοι από κοινού ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά θα αποφασίσουν την αποκατάσταση με εμφυτεύματα ή όχι. Ένα επιπλέον ζήτημα για το αν μπορεί κάποιος να δεχτεί οδοντικά εμφυτεύματα αποτελεί η επάρκεια του όγκου του οστού των γνάθων. Τα εμφυτεύματα πρέπει συνήθως να έχουν ένα ελάχιστο μήκος και διάμετρο, οπότε θα πρέπει να υπάρχει αρκετό κόκαλο ώστε να τα «χωρέσει». Σε αρκετές περιπτώσεις που δεν υπάρχει επαρκές κόκαλο είναι δυνατό με διάφορες τεχνικές και μοσχεύματα να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, κάτι που και πάλι πρέπει να συζητηθεί από κοινού μεταξύ ασθενούς και ιατρού. 

5. Πόσο κοστίζει η αποκατάσταση των χαμένων δοντιών με εμφυτεύματα;

Το κόστος της θεραπείας με εμφυτεύματα αποτελεί ένα ζήτημα που προβληματίζει ιδιαίτερα, και μάλιστα σήμερα με φόντο την υπάρχουσα οικονομική κρίση. Πράγματι, με απόλυτους αριθμούς η αποκατάσταση των χαμένων δοντιών με εμφυτεύματα κοστίζει κατά περίπου 50 - 100% περισσότερο έναντι των κλασσικών μεθόδων.  Ωστόσο, αναφέρεται από αρκετούς ερευνητές ότι τελικά το μακροπρόθεσμο συνολικό ποσό που θα χρειαστεί να δαπανήσει κάποιος για την αντικατάσταση ή επέκταση των γεφυρών ή οδοντοστοιχιών λόγω της φθοράς των δοντιών στήριξης μπορεί ενδεχομένως να είναι το ίδιο ή και μεγαλύτερο απ’ ότι αν είχε επιλεχθεί εξ’ αρχής η θεραπεία με εμφυτεύματα. Επιπλέον, σε μελέτες που ζύγισαν το κόστος σε σχέση με το όφελος που τελικά λαμβάνει ο ασθενής (λειτουργικό και αισθητικό) με το ένα ή το άλλο είδος θεραπείας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε αρκετές περιπτώσεις η θεραπεία με εμφυτεύματα ήταν ευνοϊκότερη. Σίγουρα πάντως και τα δύο είδη θεραπείας εμφανίζουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που κάνουν δύσκολη την επιλογή κάθε φορά, και για το λόγο αυτό είναι σημαντικό η κάθε απόφαση να λαμβάνεται κατόπιν συζήτησης μεταξύ ιατρού και ασθενούς, ώστε να επιλεχθεί το καλύτερο για τον ασθενή με το μικρότερο δυνατό κόστος. Η θεραπεία με εμφυτεύματα για να μην αποτελεί «υπερθεραπεία» πρέπει να αποφασίζεται όταν πρόκειται να αποφέρει σαφή πλεονεκτήματα στον ασθενή και όχι απλά γιατί το επιβάλει το ιατρικό μάρκετινγκ. Ένα τελευταίο ζήτημα σχετικά με το κόστος των εμφυτευμάτων αποτελεί η δυναμική είσοδος των «φθηνών» εμφυτευμάτων στην αγορά τα τελευταία έτη. Ενώ αρχικά αυτό ήταν το ζητούμενο των οδοντιάτρων διεθνώς, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής της θεραπείας αυτής και από ασθενέστερες οικονομικά ομάδες, δεν φαίνεται να απέδωσε καρπούς. Οι μεγάλες εταιρείες που είναι πρωτοπόρες, καινοτόμες και με μακρόχρονη εμπειρία στην κατασκευή εμφυτευμάτων διατηρούν τις υψηλές τους τιμές, ενώ νέες εταιρείες που έβγαλαν στην παραγωγή «φθηνά» εμφυτεύματα, ενδεχομένως να το κατάφεραν σε βάρος της ποιότητας.

Ηλιακή ακτινοβολία

Οδηγίες προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία – Πρόληψη και προστασία από το ηλιακό έγκαυμα 1. Χρησιμοποιείτε  πάντα αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, πλατύγυρο καπέλο , ελαφρύ ρουχισμό  και ομπρέλα. 2. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο  από τις  11.00  έως και τις  17.00. 3. Επιλέγετε αντηλιακό  με υψηλό  δείκτη προστασίας(άνω των 30 SPF) με συνδυασμό προφύλαξης από τις UVA και UVB ακτινοβολίες για όλες τις εποχές.

4. Να γίνεται χρήση του αντηλιακού30 λεπτά  πριν την έκθεσηστον ήλιο.

5. Επαναλαμβάνετε την επάλειψη  ανά 2ωροή και συχνότερα μετά από έντονη εφίδρωση ή σκούπισμα με πετσέτα  , έστω κι αν το αντηλιακό είναι αδιάβροχο.

6. Εφαρμόζετε σε όλα τα σημεία του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο. Προστατέψτε πρόσφατες ουλές ή δερματικές βλάβες.

7. Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή  στο πρόσωπο και τις  επιφάνειες του κορμού που δεν έχετε άμεση οπτική επαφή.

8. Αποφύγετε τη χρήση  αντηλιακού  σε βρέφη έως 6 μηνών και την άμεση ή έμμεση έκθεσή τους στον ήλιο.

9. Σε περίπτωση φωτοευαισθησίας διακόψτε την έκθεση στον ήλιο.  

10. Σε περίπτωση ηλιακού εγκαύματοςεφαρμόστε τοπικά στην περιοχή ενυδατική αλοιφή  και ζητείστε τησυμβουλή γιατρού.

Αντιμετώπιση ηλιακού εγκαύματος:

1.Ενυδατωθείτε εντατικά με άφθονο νερό , φρέσκους χυμούς και φρούτα.

2. Χρησιμοποιείστε δροσερές κομπρέσες  (όχι πάγο)  , πάνω στο σημείο τουεγκαύματος , για να διακόψετε την εγκαυματική διαδικασία.

3. Κάντε συχνά ντους με χλιαρό νερό.

4. Ήπια παυσίπονα , τύπου παρακεταμόλης , θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον πόνο της εγκαυματικής επιφάνειας και θα βελτιώσουν τα συμπτώματα της θερμοπληξίας. 

5. Επαλείψτε με ενυδατική αλοιφή , τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα ,  στα σημεία που έχετε υποστεί τοηλιακό έγκαυμα. Μην αφήνετε  ξερό το δέρμα σας και μην το ξεφλουδίζετε.

6. Εάν στο σημείο τουεγκαύματοςδημιουργηθούν φουσκάλες προσπαθήστε να της αφήσετε ακάλυπτες , μην τις σπάσετε και απευθυνθείτε σε ειδικό.

 7. Απευθυνθείτε σε γιατρό αν ανεβάσετε πυρετό ή τα συμπτώματά σας επιδεινωθούν.

8. Αποφύγετε  την περαιτέρω έκθεση στον ήλιο  , μέχρι τοέγκαυμανα επουλωθεί.

Θυμηθείτε:

  • Η χρόνια έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση, εμφάνιση  ρυτίδων ,  διαταραχές  χρώσης του δέρματος και κακοήθη μετάλλαξη προϋπάρχουσων βλαβών ή εμφάνιση κακοήθειας δέρματος.
  • Εξετάζετε το  δέρμα σας τακτικά για τον έγκαιρο εντοπισμό ενός σπίλου (ελιάς)  που έχει αλλάξει ή κάθε νέας δερματικής βλάβης και πρέπει να αξιολογηθεί και να αντιμετωπιστεί κατάλληλα.

Κλείστε ένα ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό για περισσότερες πληροφορίες.

Σπίλοι

Εξετάστε τους σπίλους σας – Προστατέψτε το σώμα σας Οι   Σπίλοι («ελιές»)  του σώματος μας , ανεξαρτήτως αριθμού , φύλου ή ηλικίας  , καλό είναι να εξετάζονται και να καταγράφονται από ειδικό ιατρό , ούτως ώστε να σημειώνεται  εγκαίρως οποιαδήποτε κακοήθης εξαλλαγή ή  να αφαιρούνται  χειρουργικά , για να αποφεύγεται ο κίνδυνος ανάπτυξης μελανώματος.

Τα χαρακτηριστικά κάθε σπίλου που μας ενδιαφέρουν κατά την κλινική εξέταση είναι τα εξής:

  1. Α (Asymmetry- ασυμμετρία): στο σχήμα του σπίλου
  2. Β (Borders- όρια): ανομοιόμορφα όρια
  3. C (Color- χρώμα): ανομοιογενές χρώμα ή ποικιλία χρωματισμού
  4. D (Diameter- διάμετρος): διάμετρος άνω των 5mm
  5. E (Elevation/Evolution- ανύψωση/εξέλιξη):εάν ένας σπίλος παρουσιάσει μια οποιαδήποτε μορφολογική αλλαγή ή συμπτωματολογία ( αιμορραγία , κνησμός , πόνος , εξέλκωση , φλεγμονή)

Εάν λοιπόν έχετε:

α) πολυάριθμους σπίλους ( > 50) ή έναν γιγαντιαίο σπίλο  ,

β) ατομικό ή οικογενειακό ιστορικό  δυσπλαστικών σπίλων ,   καρκίνου του δέρματος ή μελανώματος  ,

γ) ανοιχτού χρώματος επιδερμίδα και φωτοευαισθησία ,

δ) ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων κατά την παιδική ή την εφηβική ηλικία ή πολύχρονης έκθεσης στον ήλιο ως ενήλικες ,

ε) κάποιο σπίλο που άλλαξε χαρακτηριστικά…..

και θέλετε να εξεταστείτε , κλείστε ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό.

Mommy Makeover

Το γυναικείο σώμα υποβάλλεται σε μεγάλες αλλαγές κατά το πέρασμα του χρόνου , με την εγκυμοσύνη και τις αυξομειώσεις του σωματικού βάρους. Το πρόσωπο , οι μαστοί, λόγω του θηλασμού και η κοιλιά μαζί με το κοιλιακό τοίχωμα επηρεάζονται με μεταβολές που αλλάζουν τη σωματοδομή της γυναίκας και είναι δύσκολο να ανατραπούν.

Η πλαστική χειρουργική μπορεί να βοηθήσει κάθε γυναίκα να βελτιώσει τη συνολική της εμφάνιση με πληθώρα επιλογών που της επιτρέπουν να κερδίσει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση και  σεξουαλικότητα.

Με μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις μπορούμε να επαναφέρουμε το πρόσωπο και το σώμα σε καλύτερη φόρμα και εμφάνιση.

Το πρόσωπο μπορεί να ανανεωθεί με ενέσιμες εφαρμογές (υαλουρονικό οξύ και βοτουλινική τοξίνη ) και χρήση laserή με χρήση αυτόλογου λίπους , ως προϊόν λιποαναρρόφησης.

Το στήθος σας είναι δυνατόν να αποκτήσει τη σφριγηλότητα και τις διαστάσεις πριν τις μεταβολές της εγκυμοσύνης με ανόρθωση των μαστών , μαστοπηξία , αυξητική με ενθέματα σιλικόνης ή με αυτόλογο λίπος.

Η κοιλιά και η χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος μπορούν να επανέλθουν στην προηγούμενή τους κατάσταση με τη χρήση λιποαναρρόφησης  και επέμβαση κοιλιοπλαστικής με σύσφιγξη των τοιχωμάτων.

Εφ΄όσον το επιθυμείτε η λιποαναρρόφηση μπορεί να συνδυαστεί με λιπομετάθεση ή λιπογλυπτική , για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα.

 

Αισθητική πλαστική χειρουργική

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ: Διακρίνεται σε επεμβατική και μη επεμβατική. Α)EΠΕΜΒΑΤΙΚΗ:    1. Το Πρόσωπο:        Το πρόσωπό σας είναι το μόνιμο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σας και των ανθρώπων που συναναστρέφεστε καθημερινά. Μην περιμένετε την απάντηση του καθρέπτη σας ή την «κατάλληλη» στιγμή , για να διορθώσετε ή να βελτιώσετε ό,τι πάντα ποθούσατε. 

 

O συνδυασμός της εξατομικευμένης  χειρουργικής παρέμβασης με τις ενέσιμες εφαρμογές και τις θεραπείες laser, ανάλογα με τις δικές σας απαιτήσεις,  προσδίδουν στο πρόσωπο τη σφριγηλότητα και τη χαμένη λάμψη , για να αντανακλά το πρόσωπό σας την πραγματική σας διάθεση και να ακτινοβολείτε παντού.

Νικήστε την αμείλικτη επίδραση του χρόνου  στο πρόσωπό σας και κερδίστε την αυτοπεποίθηση που αναζητάτε.

Οι καινοτόμες επιλογές , χειρουργικές και μη , αλλά και η περιποίηση του δέρματος του προσώπου και του λαιμού σας θα σας χαρίσουν τη χαμένη σας νεότητα και φρεσκάδα. 

Οι  χειρουργικές  επιλογές μπορεί να αφορούν συγκεκριμένο ανατομικό στοιχείο ή συνδυασμό επεμβάσεων και τεχνικών.

   Μερικέςαπόαυτέςείναι:

   - Ρυτιδεκτομή (Face Lift) full face, mini face lift, Lifestyle lift

  - Μετωπιαίο lift - ForeheadLift

- Ρινοπλαστική – Κλειστή, Ανοικτή

  - Ωτοπλαστική – Διόρθωση αφισταμένων ωτών
- Βλεφαροπλαστική άνω και κάτω βλεφάρων

   - Χειρουργική χειλιών και στόματος

   - Αυξητική γενειοπλαστική με πρόθεση

   - Λιποαναρρόφηση λαιμού

    

2. Οι Μαστοί:

Η σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική έχει τη δυνατότητα να σας προσφέρει συνδυασμό επιλογών, για να αποκτήσετε το στήθος που θέλετε, σε αρμονία  με το υπόλοιπο σώμα.

Οι μαστοί σας ακολουθούν τις μεταβολές του σώματός σας και ανταποκρίνονται στις καταστάσεις που βιώνετε ( π.χ. εγκυμοσύνη, θηλασμός, αυξομειώσεις σωματικού βάρους, έμμηνος ρύση, εμμηνόπαυση). Η πτωτική τάση και το «άδειασμα» των μαστών μπορούν να μεταβάλλουν την καθημερινή σας διάθεση.

Οι διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά των μαστών αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου και είναι λογικό να μεταβάλλονται και οι δικές σας επιδιώξεις.

Ακόμα κι αν έχετε υποβληθεί σε χειρουργείο μαστού στο παρελθόν είναι πιθανό να υφίστανται περιθώρια βελτίωσης ή να επιθυμείτε να χαρίσετε στον εαυτό σας ένα δυναμικό μπούστο.

Η νέα τάση της αύξησης του μεγέθους με τη χρήση αυτόλογου(συμβατού  με εσάς), επεξεργασμένου λίπους ως προϊόν της λιποαναρρόφησης, είναι μία από τις επιλογές που μπορεί να επαναφέρει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των μαστών σας.

Οι χειρουργικές επιλογές που σας προσφέρονται είναι:


- Αυξητική μαστών με ενθέματα σιλικόνης

   - Αυξητική μαστών με μεταμόσχευση αυτόλογου λίπους

   - Ανόρθωση μαστών - μαστοπηξία

- Σμικρυντική μαστοπλαστική

Επιπλέον για το ανδρικό φύλο είναι η:

- Διόρθωση υπερτροφίας μαστών

Η υπερτροφία των μαστών στους άντρες (γυναικομαστία) , είναι συνήθης κατά την εφηβεία , πιθανό όμως να εμφανιστεί και στην ενήλικη ζωή κατά την αύξηση του σωματικού βάρους ή μετά από φαρμακευτική αγωγή. Η αύξηση του μεγέθους των μαστικών αδένων προσδίδει τη χαρακτηριστική εικόνα .

Ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος μπορεί να γίνει διόρθωση μόνο με λιποαναρρόφηση ή να συνδυαστεί η λιποαναρρόφηση με αφαίρεση (εκτομή)  του μαστικού αδένα.    

Ειδική κατηγορία αποτελεί η Αποκατάσταση Μαστού μετά από επέμβαση Μαστεκτομής ,  γιατί αφορά ξεχωριστή ομάδα ασθενών που χρήζουν αντιμετώπισης από σύνολο ειδικοτήτων και εξειδικευμένων θεραπειών .

Η Πλαστική Χειρουργική παίζει μεγάλο ρόλο στο σύνολο αυτό και θα αναρτήσουμε σύντομα αναλυτικές λεπτομέρειες.

3. Το Σώμα:

Το ανθρώπινο σώμα αποτελεί τον καμβά για τον Πλαστικό Χειρουργό, για να αποδώσει με τις χειρουργικές τεχνικές την καλύτερη δυνατή εμφάνιση.

Η εικόνα που προβάλλει το σώμα σας αποτελεί επέκταση της προσωπικής σας ευεξίας και σας προσφέρει την ικανότητα να εξελιχθείτε ως προσωπικότητα.

Με ποικίλες παρεμβάσεις μπορούμε να επικεντρωθούμε στο σημείο που θέλετε να αλλάξετε ή να μεταβάλουμε το σώμα ως σύνολο με συνδυασμό χειρουργείων.

Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου γίνεται με γνώμονα τα χαρακτηριστικά του σώματός σας, για να σας εξασφαλίσει σύντομη επάνοδο στην εργασία και τις κοινωνικές σας δραστηριότητες.

- Κοιλιοπλαστική

Εξαιρετικά δημοφιλής επέμβαση σε γυναίκες και άνδρες, με πολύ καλά αποτελέσματα εφόσον εκτελεστεί σωστά. Δεν αποτελεί γρήγορη λύση απώλειας σωματικού βάρους, σε  κάθε περίπτωση όμως διορθώνει και επαναφέρει τη φόρμα του κοιλιακού τοιχώματος . Μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση ή με αντιμετώπιση κηλών της κοιλιάς  από το γενικό χειρουργό.


- Βραχιονοπλαστική

Αφορά στην αφαίρεση της περίσσειας ιστού από τους βραχίονες, με τομή στο εσωτερικό των χεριών και εάν χρειάζεται στη μασχάλη. Προσφέρει σύσφιγξη και επαναφορά του σχήματος των βραχιόνων που χαλαρώνουν με το χρόνο και τις αυξομειώσεις του  σωματικού βάρους. Η εφαρμογή πιεστικού ενδύματος και χειρουργικής ταινίας μετεγχειρητικά βελτιώνει την μετεγχειρητική εμφάνιση της ουλής σε μια λεπτή λευκή γραμμή. Η επέμβαση συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση στις περισσότερες περιπτώσεις.


- Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική

  - Fatgrafting - Λιπομετάθεση

   - Beltlift (Κυκλοτερής Δερμολιπεκτομή)

   - Body Sculpture(Μικρολιπογλυπτική)
   -
Mommy Makeover

   - Αύξηση γλουτών με ενθέματα

   - Ανόρθωση γλουτών

   - Χειλεοπλαστική (Γυναικείων Γεννητικών  Οργάνων)

Επανορθωτική πλαστική χειρουργική

ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ: Μεγάλο τμήμα της ειδικότητας αποτελούν νοσήματα ή καταστάσεις που απαιτούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση και παρέμβαση την κατάλληλη χρονική στιγμή. Η πλαστική χειρουργική αντιμετωπίζει όλες τις ηλικιακές ομάδες με ακρίβεια και σχολαστικότητα ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Α)Καταστάσεις που χρήζουν οξείας και άμεσης αντιμετώπισης:

1. Έγκαυμα όλων των βαθμών ( α, β, γ ) - θερμικό , χημικό ,    ηλεκτρικό , αναπνευστικό, ηλιακό

2. Θλαστικό τραύμα σε παιδί (κυρίως στο πρόσωπο)

3. Θλαστικό τραύμα σε ενήλικα

4. Έλλειμμα Δέρματος μετά από τραυματισμό που έγινε οξέως

5. Ακρωτηριασμός

6. Διαπύηση Τραύματος

7. Διάσπαση Τραύματος

8. Απόστημα μαλακών μορίων - Δέρματος

9. Οξεία φλεγμονή Δέρματος

10. Δήγμα κυνός (σκύλου)

11. Είσοδος ξένου σώματος

12. Σπίλος που αιμορραγεί

13. Είσφρυση όνυχος - Ονυχεκτομή

Β)Λοιπές καταστάσεις που αφορούν την ειδικότητα:

1. Σπίλοι (ελιές)- Μορφώματα Δέρματος –Θηλώματα-    Ξανθελάσματα

2. Μελάνωμα

3. Έγκαυμα

4. Όγκοι μαλακών μορίων ( κύστεις , λιπώματα )

5. Ουλές παντός είδους ( μετεγχειρητικές, χηλοειδή , υπερτροφικές ουλές )

6. Δερματοστιξίες (tattoo)

7. Ελλείμματα δέρματος - μαλακών μορίων

8. Κακοήθειες δέρματος ( BCC , SCC)

9. Αποκατάσταση μαστού μετά από επέμβαση μαστεκτομής

10. Επεμβάσεις αποκατάστασης μετά από μαζική απώλεια βάρους

crayfish creative

Facebook Slider